terug flexibele opvang vanaf 19 september

vendredi 18 décembre 2020

Na een pauze omwille van de Corona-maatregelen zal de flexibele opvang opnieuw van start gaan vanaf zaterdag 19 september. Dit betekent dat Pardoes opnieuw geopend zal zijn op zaterdagen van 8u tot 18u en op weekdagen tot 20u.

 

Voor de organisatie van onze werking houden we ons aan de strikte richtlijnen vanuit Kind en Gezin. Daarom zal de opvang in een eerste fase enkel beschikbaar zijn voor kinderen van werkende ouders ( beide ouders werken) , met een maximum van 14 kinderen op zaterdagen. We vragen hiervoor bijgevoegd attest te laten invullen door de werkgever(s).
Vanuit onze maatschappelijke en sociale rol, reserveren we enkele plaatsen voor gezinnen in een kwetsbare situatie. De mogelijkheden worden met hen individueel besproken.

 

Om de opvangbehoefte op zaterdag te kunnen inschatten,  zullen we ook met opvangplannen werken.

Als je gebruik wil maken van de opvang op zaterdag, vul je een opvangplan in en bezorg je deze bij Pardoes of via petra.peeters@kdvfamilia.be

-        Vast: je hebt een vast werkritme en opvangnood. Wijzigingen kunnen doorgegeven tot de woensdag van de week voordien.

-        Vast met wisselend ritme: je hebt een vast werkritme en opvangnood, maar er is een verschil tussen de even en de oneven weken. Wijzigingen kunnen doorgegeven tot de woensdag van de week voordien.

-        Variabel: je hebt geen vast werkschema. Je hebt een attest variabel opvangplan en kan op basis daarvan opvang reserveren.

-        Sporadisch: je hebt slechts af en toe flexibele opvang nodig. Je reserveert deze tot woensdag van de week voordien.

 

De annulatieafspraken van de schriftelijke overeenkomst gelden ook voor de flexibele opvang. Annulaties kunnen doorgegeven worden via 0497/65.11.58

 

 

Bij vragen of onduidelijkheden  kunnen jullie mailen naar petra.peeters@kdvfamilia.be